Search for content, post, videos

Saffranscouscous med grönsaker

Ingredienser

1 liten purjolök
6-8 smålökar
4 vitlöksklyftor
½ – 1 röd chilifrukt
1 morot
1 palsternacka
1 klyfta vitkål
1 späd zucchini
1 bit pumpa
1 burk kikärter
3 msk oliv- eller rapsolja
1 dl sultanrussin
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 krm kanel
Salt och peppar
3 dl couscous
3 dl grönsaksbuljong
½ kuvert saffran

Gör så här

Sätt ugnen på 200 ̊C. Ansa och skär purjolöken i bitar. Skala och klyfta löken och skiva vitlöken. Hacka chili. Skala, ansa och skär övriga grönsaker i grova bitar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda grönsaker och kikärer med olja och fördela i en smord långpanna. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min. Rör om ibland. Ta upp formen med grönsaker och rör ner russin, smaksätt med kryddorna. Koka couscous i buljong och saffran. Lägg upp kokt couscous och toppa med grönsakerna.

Receptet är hämtat ur Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist, Ica Bokförlag, 2012