Search for content, post, videos

En sockerfri jul

Under julen är det lätt få i sig en hel del socker när både godis, efterrätter och julmust slinker ner. Men det går att festa till det utan socker. Marja Folcke, som ligger bakom bloggen Baka Sockerfritt, berättar hur.

Vilka är dina bästa tips för att dra ner på sockret i jul?

– Testa att dra ner på mängden socker. Dela på en bit kaka med någon annan så har du kanske stillat det värsta sötsuget. Eller ta bara en liten bit mörk choklad. Lär dig att prioritera och välja bort onödigt socker. Undvik de värsta sockerbomberna som julmust och läsk.

Vad brukar du helst baka under julen?

– Jag gör gärna olika former av julgodis och helst med choklad. Till exempel marsipanbröd, i en hälsosam variant. Färdig marsipan som man köper i affären innehåller en hel del socker. Därför gör jag egen marsipan på mandelmjöl, sötning, smör och med lite bittermandel i för smakens skull. Sedan är det bara att forma massan till avlånga bitar och doppa i mörk choklad, eller choklad med stevia om man vill dra ner ännu mer på sockret.

 

Marsipanbröd

Recept-på-marsipanbröd-med-lite-socker

6 stycken
Ingredienser
2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis
ca 3 droppar bittermandelarom
60 gram mörk steviachoklad

Gör så här

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna.

 

Läs mer: Fler tips och inspiration på julgodis hittar du på Marja Folckes blogg Baka Sockerfritt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tre × tre =