Search for content, post, videos

Glutenfritt frukt- och nötbröd

Recept-på-glutenfritt-frukt-och-nötbröd

INGREDIENSER

35 g jäst
5 ½ dl ljummet vatten
1 dl ljus sirap eller honung
2 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
2 msk psylliumfrömjöl
½ dl fibrex
1 tsk salt
2 dl valnötter/sötmandel
2 dl torkade fikon/russin/
gojibär

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 180°. Smörj en sockerkaksform. Smula ner jästen i en bunke, häll i vatten och sirap. Blanda alla torra ingredienser ordentligt. Blanda det med degvätskan till en deg. Klipp bort kvistarna på fikonen och skär dem i bitar. Vänd ner fikon, russin och gojibär och låt jäsa under en kökshandduk i ca 30 min. Flytta över degen till formen och jäs i ytterligare ca 20 min. Strö över lite bovetemjöl och grädda mitt i ugnen ca 1 tim.

Receptet är hämtat ur Clean Cooking av Elisabeth Johansson, Bonnier Fakta, 2015.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nitton + fjorton =