Search for content, post, videos

5 sätt att lindra halsbränna

Halsbränna och sura uppstötningar är ett vanligt men ack så otrevligt besvär. För det mesta går tillfällig halsbränna över av sig själv men det finns några enkla knep som lindrar.

  • Ät och drick sådant som lindrar. Vatten är en av de enklaste metoderna för att få snabb lindring, det späder ut magsafterna och gör magsyran mindre frätande och irriterande. Att blanda vatten med lite bakpulver eller pressa i citron eller lime i ett glas vatten är exempel på huskurer som sägs kunna lindra halsbrännan.
  • Höj huvudändan på sängen, då blir det svårare för magsyran att tränga upp i matstrupen.
  • Receptfria läkemedel mot magsaftsreflux finns i olika varianter och med olika effekt. Några av dem neutraliserar magsyran på några minuter och effekten sitter i 30-60 minuter. Andra läkemedel lägger ett lock på maginnehållet och ser till att magsyran inte kommer upp i matstrupen, effekten kommer snabbt och sitter i ett par timmar.
  • Försök äta långsamt och sprid ut portionerna, i mindre storlek, över dagen. Tänk också på att inte äta för sent på kvällen, särskilt om du ofta får problem på kvällen.
  • Undvik mat och dryck som utlöser symptomen. Det kan variera från person till person men kaffe, alkohol, sura drycker som frukt- och grönsaksjuicer och fet och kryddstark mat brukar trigga igång det.

LÄS MER: När det svider och bränner i bröstet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sex + tre =