Search for content, post, videos

Ta hand om hår och hud

Varmt klimat och torr inomhusluft gör inte direkt under för hud och hår. Därför är det extra viktigt att ge både huden och håret lite extra kärlek på vintern.

Så vårdar du håret

Att vara noga med sin hygien, tvätta håret och klippa det med jämna mellanrum är grundläggande för ett friskt och vackert hår. Lika viktigt är det att äta balanserat. Hår, hud och naglar är uppbyggt av bland annat kisel, ett ämne som du får via kosten (finns i sallad, jordgubbar och solrosfrön) och som hjälper till vid nybildningen av hår, naglar och hud. Även kosttillskott kan hjälpa, till exempel kisel, B-vitamin eller folsyra. Tänk också på att ge håret fukt med regelbundna inpackningar, att massera hårbotten när du duschar och att investera i en bra hårborste.

Ta hand om huden

Sov och ät en bra och allsidig kost så kommer du en bra bit för att hålla huden frisk. Fukt är också viktigt, särskilt under vintern när huden utsätts både för kall utomhusluft och torr inomhusluft. Applicera gärna flera fuktgivande produkter som ett slags lager på lager på din hud, till exempel en ansiktsolja under ansiktscrèmen nattetid, under dagtid passar ett fuktgivande serum bra. Komplettera med en återfuktande ansiktsmask en gång i veckan. Klassiska huskurer som gurkskivor och tepåsar kan råda bot på mörka ringar under ögonen, men viktigast är att sova sina 6-8 timmar, äta bra och dricka mycket vatten.

Var rädd om naglarna

Undvik överdriven kontakt med vatten, det gör naglarna svaga och uttorkade. Naglarna påverkas även de mycket inifrån så se till att äta näringsrikt och ha en sund livsstil. Om du vill ha starkare naglar kan du också ta ett oljebad. Sitt med fingrarna i ljummen, oparfymerad olja en kvart några gånger i veckan.

Skäm bort fötterna

Fötterna är lätta att glömma bort på vintern när de är gömda i varma kängor och strumpor större delen av tiden. Så se till att ge även dem lite extra kärlek. Ta ett fotbad och fila bort förhårdnader. Du kan också fila fötterna i duschen och ta bort död hud. Massera gärna fötterna med en olja eller kräm på kvällen.