4 Portioner
Ingredienser
Torsksallad
200–300 g kall kokt, stekt eller ugnsbakad torsk
ev. 4 hårdkokta ägg
600–800 g kall kokt färskpotatis
200 g sockerärtor
1 fänkål
Senaps- och
dilldressing
1 schalottenlök
Några kvistar dill
1 msk grovkornig fransk senap
1 dl olivolja
ev. rödvinsvinäger
Salt och peppar
Gör så här
- Skala äggen. Skala schalottenlöken. Finhacka tillsammans med dillen och blanda med senap. Vispa i olivoljan. Smaksätt med salt, peppar samt ev. lite rödvinsvinäger.
- Dela potatis, ägg och torsk i mindre bitar. Dela sockerärtorna.
- Hyvla eller skär fänkålen så tunt det går.
- Lägg upp torsk, potatis, fänkål, sockerärtor och ägg på tallrikar alt. ett stort serveringsfat.
- Ringla över dressingen och servera.
Foto Thomas Yeh