Search for content, post, videos

Höstens spaguide

I höst är det dags att fylla på energidepåerna inför vintern. Från norr till söder finns allt från avslappnande behandlingar och renande bad till temahelger i hälsans tecken.

Samla krafter i vacker miljö

På Copperhill Mountain Lodge i Åre finns det upplevelser för både kropp och själ testa yoga eller koppla av med spa, god mat och vandring i de jämtländska fjällen. För den som vill samla kraft inför hösten och vinterns utmaningar erbjuder Yasuragi Spa i Hasseludden avkopplande och energigivande söndagar genom olika paket. Avnjut en japansk fyrarättersmiddag eller en teppanyakimiddag. Varva ner i det japanska badet och checka in i ett japaninspirerat rum för en god natts sömn innan nästa jobbvecka drar igång.

Kosta Boda Art Hotel Spa är beläget mitt i det småländska glasriket. Därför är det inga konstigheter att glastraditionen fortsätter även in i spaahotellets behandlingar. I Kosta Boda Art Hotel Spas signumbehandling arbetar man med varm glaskonst. Här blir du masserad med varma ”Brains” i glas av Bertil Vallien eller ”Make up lips” i glas av Åsa Jugnelius.

Hitta friden

I hjärtat av Dalarna ligger Quality Spa & Resort Dalecarlia. Här får besökarna njuta av bastubad med utsikt mot Siljans glittrande vatten, bada i varma källor och hitta friden i ett tyst relaxrum. Du kan också välja en uppstramande och utrensande helkroppsbehandling. Den startar med en speciellt utformad torrborstning som tar bort torr hud och förbättrar cirkulationen och lymfdränaget. Därefter blir du inpackad i näringsrika alger följt av en avslappnande hårbottensmassage. Till sist får du en massage med ett slimmande serum på ingefära och caffein.

Ritualer för sinnena

På Varbergs Asia Spa kan du ladda batterierna ordentligt. Här finns chans att prova bastubad på japanskt vis. I Asia Spas bastuoas finns flera sorters bastubad. Du kan till exempel mjuka upp lederna med eukalyptus i ångbastun eller luta dig tillbaka i 45-gradig värme i saltbastun. Det finns även en lågtempererad värmebastu och en tropisk regndusch för en stunds avsvalkning.

Vackert beläget i Stockholms innerskärgård ligger spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka. Testa deras ritual för sinnena med scrub, bastu och upplevelseduschar med olika turer i varmt och kallt vatten där det ingår ekologiska produkter gjorda på vegetabiliska oljor.

Ystad Saltsjöbad har spaupplevelser i tropisk regnskogsmiljö och hamam och här kan man också testa ljusmassage där olika ljus tänds och stearin uppvärmd till en behaglig temperatur hälls på kroppen och används som massageolja.

Bebis på gång?

För blivande mammor har Ronneby Brunn tagit fram ett profylaxkurspaket. Här varvas föreläsningar om födandet och smärtlindring med anpassad vattengymnastik i varmvattenbassäng. Det blir även teori i aktuella och viktiga ämnen såsom foglossning, illamående och inkontinens samt möjlighet att lära sig avslappningsteknik och få graviditetsmassage.