Search for content, post, videos

Därför får du mörka ringar under ögonen – och så får du bort dem

Så-blir-du-av-med-mörka-ringar-under-ögonen

Mörka ringar under ögonen kan vara besvärliga att både förhindra och dölja. Vi ger dig några enkla knep på hur du kan bli av med dem.

Mörka ringar under ögonen beror ofta på genetiska faktorer då vi ärver anlagen för hur tunn huden är under ögonen och därmed hur mycket blodådrorna syns. De kan också uppstå på grund av allergi eller sjukdom, eller för att vi slarvar med maten eller sömnen eller stressar för mycket. Här kommer några tips på hur du kan lindra och förebygga besvären:

  • Gurkskivor eller en urkramad tepåse på ögonen är ett klassiskt husmorstips som också kan fungera. Garvsyran som finns i te har en krympande effekt på blodådrorna.
  • Se till att sova ordentligt. Brist på sömn kan orsaka att blodådrorna under ögonen utvidgas. Det ger huden under en mörk nyans.
  • Brist på olika vitaminer kan orsaka mörka ringar under ögonen, var därför noga med att äta allsidigt med mycket frukt och grönt. En kost rik på vitaminerna B, C och K rekommenderas och se till att dricka mycket vatten varje dag.
  • Var också försiktig med att ha för mycket salt i maten och med alkoholintaget då det torkar ut huden och förstärker ringarna under ögonen.
  • Ögoncrèmer framtagna att motverka mörka ringar under ögonen kan också hjälpa, till exempel en specialanpassad ögonkräm som innehåller K-vitamin.
  • För att dölja ringarna är en bra concealer ett tips. Välj en nyans som är något ljusare än din vanliga ansiktsfärg.
  • Var noga med solskyddsfaktor. UV-strålar skadar huden och förvärrar problemet med mörka ringar.

Källa: Damernas Värld, ACO, Elle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

arton + tolv =