Search for content, post, videos

3 spatrender att hålla koll på

Skräddarsydda behandlingar, spa för hela familjen och lugnande ölbad är några av de senaste spatrenderna.

En av de hetaste trenderna på spafronten är att ta sig ett lugnande bad i öl eller vin. På Carlsberg Beer Spa i Stockholm till exempel görs behandlingarna med ölingredienser. Spabehandlingen är baserad på humle, den verkar lugnande och antiinflammatoriskt och har en rogivande effekt. Yunessun Spa Resort utanför Tokyo är ett tips för alla vinälskare. Här kan besökarna både dricka vin och ta sig ett dopp i stora badtunnor fyllda med vin. Antioxidanten resveratrol som finns i vin tros minska risken för inflammationer, stärka huden och öka cirkulationen.

Skräddarsydda spa-upplevelser

Istället för att boka en specifik behandling kommer nästa stora trend bli att bara boka en tid och på plats göra en konsultation kring ens behov för den dagen. Det kan till exempel vara en ansiktsbehandling anpassad efter ens hudtyp och aktuella behov, som en lugnande och närande behandling, fuktgivande eller en djuprengöring.

Familjespa

I takt med att den nya generationen av spabesökare i större utsträckning utgörs av yngre generationer börjar nu fler och fler spaanläggningar världen över öppna sina dörrar för barnfamiljer. Många spahotell satsar nu på att erbjuda olika behandlingar speciellt anpassade för barn. I Sverige finns det en rad spahotell som har spa för hela familjen eller specifika familjedagar. Pite Havsbad till exempel har så kallade Familjemyspaket. Hasseludden Yasuragi har familjeyoga, mindfulnessövningar och qi gong för stora och små men även Yasuragi Kids där barnen kan testa japanska bad, vika origami eller träna aikido.

Källa: SR, Expressen, Allt om Resor, Health & Fitness Travel

Spara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − fyra =