En värmande broccolisoppa är både nyttig, mättande och passar hela familjen. Perfekt vardagsmat!
Ingredienser
4 PORTIONER
500 g broccoli
1 liten purjolök
1 skivad vitlöksklyfta
1 liter vatten
2 dl torrt vitt vin
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde
salt och svartpeppar
QUESADILLA:
4 tortillabröd
150 g fetaost
200 g riven ost
1 finhackad röd paprika
1 dl hackad basilika
TOPPA MED:
40 g rucola
1 dl torrostade pumpakärnor
Gör så här
Skär broccoli i mindre bitar (även stjälkarna). Strimla purjolöken. Lägg i en kastrull med vitlök, vatten, vin och buljongtärningar. Koka ca 10 min. Mixa slät med stavmixer. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Smula fetaost i en bunke. Blanda med riven ost, paprika och basilika. Fördela över halva ytan av tortillabröden. Vik ihop till en halvmåne, tryck lätt. Stek två i taget i en torr stekpanna tills de är gyllene och osten smält. Skär i trekanter. Toppa soppan med rucola och pumpakärnor. Servera bröden till.
Receptet är hämtat ur Vår kokbok hälsa av Sara Begner, Norstedts, 2016. Foto: Wolfgang Kleinschmidt