Search for content, post, videos

Vandra för själen

Sommaren är ett ypperligt tillfälle att ta sig ut i vårt avlånga land, uppleva stillheten, naturen och samtidigt röra på sig och må bra ända ut i tårna. Här kommer fyra finfina vandringar.

Kungsleden

En svensk klassiker som sträcker sig mellan Abisko och Hemavan, drygt 40 mil uppdelad i etapper. Passar både nybörjare och vandringsvana och bjuder bland annat på Kebnekaisemassivet och Stora Sjöfallet.

Klosterleden

En gammal pilgrimsled som går mellan Alvastra kloster och Vadstena i Östergötland. Leden, som är totalt 250 km, passerar hela 11 olika kloster. Beundra utsikten över Vättern, svettas över den platta östgötaslätten och traska uppför det heliga berget Omberg.

Skuleberget

Höga Kusten är perfekt för vandring med djupa skogar, höga berg och en fantastisk kuststräcka. De som vill ha lite utmaning för benen väljer att vandra upp för Skuleberget. På berget finns det sedan flera leder att välja på.

Österlenleden

En 19 mil lång vandring som börjar och slutar i Ystad. En av etapperna går mellan Haväng och Vitemölla och bjuder på cirka två timmar spektakulära naturupplevelser, ett underbart ljus och flera fina fornlämningar.

Roslagsleden

Roslagsleden bjuder på 19 mil vandringsstråk mellan Grisslehamn och Danderyd. Turen är omväxlande och går över landsvägar, vida ängsmarker, klippområden och slingrande skogsstigar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sexton − 15 =