Search for content, post, videos

Torsksallad med fänkål och senaps- och dilldressing

Torsksallad

4 Portioner
Ingredienser
Torsksallad

200–300 g kall kokt, stekt eller ugnsbakad torsk
ev. 4 hårdkokta ägg
600–800 g kall kokt färskpotatis
200 g sockerärtor
1 fänkål

Senaps- och
dilldressing

1 schalottenlök
Några kvistar dill
1 msk grovkornig fransk senap
1 dl olivolja
ev. rödvinsvinäger
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala äggen. Skala schalottenlöken. Finhacka tillsammans med dillen och blanda med senap. Vispa i olivoljan. Smaksätt med salt, peppar samt ev. lite rödvinsvinäger.
  • Dela potatis, ägg och torsk i mindre bitar. Dela sockerärtorna.
  • Hyvla eller skär fänkålen så tunt det går.
  • Lägg upp torsk, potatis, fänkål, sockerärtor och ägg på tallrikar alt. ett stort serveringsfat.
  • Ringla över dressingen och servera.
Receptet är hämtat ur Mannerströms Fisk av Leif Mannerström, Norstedts förlag, 2013

Foto Thomas Yeh