Search for content, post, videos

Skintox Super Bowl med sesamlax och mango- och limesalsa

Recept fran Beautyfood

2 portioner

Ingredienser

300 g salmalax

en nypa flingsalt

4 msk svarta och vita sesamfrön

200 g frysta skalade edamamebönor

1 gurka

70 g babyspenat eller andra goda gröna blad

1 kruka koriander

Karibisk mango- och limesalsa:

1 färsk eller 225 g fryst och tinad mango

1 lime, saft och finrivet skal

1/2 msk finriven ingefära

1/2 röd chili

salt

Gör så här

Mixa mangon slät med limesaft och ingefära. Finhacka chilin och rör ner tillsammans med limeskal. Smaka av med salt och ställ i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i lagom stora bitar. Häll upp flingsalt och sesamfrön på en tallrik och vänd runt laxbitarna. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i 6-8 minuter beroende på laxbitarnas storlek (salmalax är godast om den är lite rå i mitten, övervaka inte!). Koka edamamebönorna i cirka 2 minuter. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av. Skär långa strimlor av gurkan med en potatisskalare. Lägg upp spenat, bönor, lax och gurka i en skål. Servera med mango- och limesalsa, koriander och extra sesamfrön.

Receptet är hämtat ur Beautyfood av Maria Ahlgren, Norstedts

beautyfood-omslag

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *