Search for content, post, videos

Recept: Hjärtvänlig julsallad

hjärtvänligmat-recept

Annika Tidehorn är journalist med specialområdet mat och hälsa. Hon har medverkat i flera bokproduktioner och är aktuell med boken ”Hjärtvänlig mat” tillsammans med Gun-Marie Nachtnebel. Här bjuder hon på ett hälsosamt, hjärtvänligt och gott recept till julbordet.

Krispig röd sallad


4 portioner

”Finstrimlad krispig rödkål får sällskap av både gröna blad och sötsyrlig frukt. Gott att servera som tillbehör eller som en sallad före maten.”

Ingredienser

  • 1 klyfta rödkål, ca 250 g
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 liten rödlök
  • 1 påse rucola, ca 70 g
  • 1 påse röda mangoldskott, ca 70 g
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 3/4 dl torkade tranbär eller
  • 1 1/2 dl svarta vinbär

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 krm salt

Gör så här

Strimla rödkålen fint. Skala och finstrimla löken. Skiva äpplena tunt. Skölj rucola och mangoldskott. Rör ihop dressingen och blanda den med grönsakerna i en skål. Strö över solrosfrön och tranbär eller vinbär.

Fotograf: Bianca Brandon-Cox

 

omslag-hjärtvänlig-mat

Receptet är hämtat ur boken “Hjärtvänlig mat” av Annika Tidehorn och Gun-Marie Nachtnebel (Norstedts).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett + fyra =