Search for content, post, videos

Hitta balans för kropp och själ


Ladda batterierna under vintern med en spaupplevelse. Här hittar du några av säsongens nyheter som kan inspirera till en helg i hälsans och avkopplingens tecken.

När höst- och vintermörkret sveper in över oss är det lätt att känna sig trött och frusen. Den hårda blåsten och kylan gör inte direkt underverk för huden heller. Då kan det kännas skönt att skämma bort sig själv med en skön massage, avslappnande kurbad eller behandling, eller att bara få vara en stund. Några timmars avkoppling som kanske hjälpa dig att hitta ny energi och ork för vardagens bestyr.

Ett spabesök för såväl själslig som kroppslig njutning och avkoppling blir alltmer populärt och i dag kan vi välja mellan fler och längre behandlingar med inspiration från både öst och väst. Även inom spabehandlingar och upplevelser går det trender. På senare tid har det bland annat märkts en större medvetenhet och träningsvilja sammankopplat med vila. Fler och fler vill gärna delta på ett träningspass eller ge sig ut på en tur i skogen men samtidigt få möjlighet att koppla av och njuta. Enligt Carina Wallberg, ordförande i Svenska Spahotell, har träningen fått en större roll liksom vikten av ordentliga behandlingar.

— Man kan se tre trender som varit tydliga den sista tiden, säger Carina. Dels efterfrågas mer koppling mellan
kost och träning när det gäller välmående, hur man kan äta för att träna och prestera bättre. Tittar man på behandlingar och upplevelser går det mot mer resultatinriktade behandlingar. Förr kanske det var mer fokuserat på rengöring medan man nu gärna vill ha ansiktsvård där man snabbt ser en effekt. Dessutom verkar det som att långa kroppsbehandlingar och den klassiska svenska massagen kommer tillbaka.

RELAX
Storhogna Spa
i Jämtland satsar Norrskensmassage, en avkopp-lande massage med varma lavastenar. Selma Spa spa har fyra sorters bastu; ångbad, torrbastu, örtbastu och caldarium – ett varmt och ångande rum.
Torekov hotell Här kan du lugna kropp och själ med en så kallad regndroppsmassage, en behandling med sitt ursprung hos Lakotaindianerna där eteriska oljor droppas ut och masseras in över kroppen.

 

EXOTISKT
Falkenberg strandbad
 Här hittar du spapaket med ritualer från världens alla hörn, såsom Kalahariöknen och Malasyia.

First Hotel Spa Billingehus erbjuder inpackningar och behandlingar med till exempel turkisk saltpeeling eller ungersk moore-mudlera.

På Marina Tower kan du prova på grundligt rengörande hamam-behandlingar med ångor som mjukar upp musklerna och släpper loss endorfinerna i kroppen.

 

BEHANDLINGAR
Kurorten Mösseberg
Njut av ett tempererat örtbad med masserande jetstrålar eller få len hud genom body scrubs med havssalt och alger från västkusten.

Ronneby brunn jobbar bland annat med en vitamin- och mineralrik ansiktsbehandling med björnbär och äpplen med helt parabenfria produkter.

Hotell Havsbaden I Grisslehamn kan du bland annat få en rejäl energibehandling i form av cirkulationsökande helkroppspeeling och helkroppsmassage.