Search for content, post, videos

Yoga girl – Rachel Bråthen om livet, drömmar och sin passion yoga

Rachel Bråthen, eller Yoga girl som hon är mer känd som, är långt mycket mer än ett instagramfenomen. Hon lever sin dröm och lär ut yoga över hela världen. Yogan, som idag är hennes passion, var från början en hjälp mot hennes ryggsmärtor.

Rachel Bråthen tog sin absolut första yogalektion när hon var på semester med familjen i Thailand. Hon fortsatte sedan med yogan hemma, på inrådan att det skulle vara bra för hennes skolios och andra ryggsmärtor hon hade fått, bland annat genom en bilolycka.

– Det var inte som vissa säger, kärlek vid första mötet, berättar Rachel om sina första yogalektioner. Det var motigt, hon var stel och kroppen sa ifrån. Att hon inte ens kunde nå tårna är svårt att förstå när Rachel idag intar vackra, komplexa yogapositioner med en danslik lätthet. Men trots att det var motigt i början fortsatte jag för jag kände att det hände något i kroppen, säger hon.

Förälskad i Costa Rica

Efter studenten, då de flesta av hennes vänner skulle plugga vidare, reste hon med två kompisar till Costa Rica. Där blev yogan en stor och viktig del i hennes liv på riktigt. Det var meningen att hon bara skulle
skjuta litegrann på studierna, men hon hade förälskat sig i landet och livet där.

Efter tre år med yoga i Costa Rica åkte hon hem för att fira jul. Hennes pappa lockade med henne på en familjesemester till Aruba, som hon då inte ens hade hört talas om. Men hon landade på en ljuvligt vacker ö. Andra dagen på semestern gick hon in i en surfbutik och killen bakom disken är idag hennes man. Rachel, som idag är 24 år, bor tillsammans med sin man på den paradislika ön i södra Karibien och yogan är en stor del av deras liv.

ben-kane

Ett liv med yogan

Förra året var Rachel på resande fot under 40 veckor och hon hann besöka 30 olika länder. Hon älskar att hålla i och arrangera retreats och yogaveckor.

– Det är då man lär känna så många underbara människor och hinner göra allt fantastiskt som att testa ekologisk och närodlad mat, bada i vattenfall, surfa och allt det där härliga. Baksidan av allt resande är flygandet, berättar hon vidare. Det tär och hon hoppas på att resa lite mindre i framtiden. Hennes man är alltid med henne och de jobbar aktivt varje dag med att hålla stress och press på en bra nivå. Rachel är också noga med vad hon äter och hon har ofta med sig egen mat på flygen. Hon äter ren ekologisk mat och är också noga med att ta hand om både hy och hår, som lätt kan ta stryk av allt resande.

Många drömmar kvar

Trots att Rachel redan hunnit med otroligt mycket har hon många och stora drömmar kvar. Bland annat vill hon jobba med fler sociala projekt. Hon har tidigare jobbat med Barncancerfonden och jobbar nu även med att hitta hem till herrelösa hundar.

Hon vill också bygga ett retreat på Aruba för att kunna bjuda in till yogaveckor lite närmare hemmet. Närmast väntar en bokturné i USA för yogatjejen som alltid väljer att se möjligheterna.

Boktips

Att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta. En inspirerande och bildrik bok med yogaövningar och läckra recept plåtade i vackra miljöer.

Varje kapitel inleds med en personlig text där Rachel beskriver sin livsfilosofi och berättar om hur yogan kom in i hennes liv och tog henne dit hon är i dag. Du hittar praktiska yogaövningar som anknyter till texten och enkla recept på smoothies, sallader och juicer.

ben-kane2

Foto: Ben Kane

”Älska din kropp så att du kan förändra den, förändra den inte så att du kan älska den.” Rachel Bråthen

 

 

Spara

Spara