Search for content, post, videos

Så lång tid lägger vi på hudvård

5 minuter och 36 sekunder – det är den genomsnittliga tiden som svenskarna lägger på hudvård per dag.

Det visar en ny kartläggning som Lloyds Apotek har genomfört. Rapporten Hudkoll kartlägger svenskarna hudvårdsrutiner och vanor. Runt en hundralapp per månad lägger vi på hudvårdsprodukter och de allra flesta tvättar ansiktet med tvål och vatten. Kvinnor är betydligt bättre än männen på att använda specifika hudvårdsprodukter visar det sig. Över hälften investerar i rengöring specifikt framtagen för ansiktet, jämfört med en femtedel av männen. Var tolfte man tvättar dessutom inte ansiktet över huvud taget och totalt avstår sex procent av svenskarna daglig ansiktsrengöring.

Studien visar samtidigt att 3 av 4 tycker att det är viktigt att ha en bra hy.

– Det är väldigt positivt att så många svenskar bryr sig om sin hy, vilket är otroligt viktigt med tanke på alla externa påfrestningar som huden utsätts för. Däremot verkar kunskapen för hudvården svikta när hela 40 procent fortfarande tvättar sig med tvål och vatten, en metod som gör huden uttorkad, säger Jocelyn Hoang, hudexpert på LloydsApotek.

Många är också dåliga på att skydda sig mot solen. Trots larm om hudcancer smörjer knappt varannan svensk in ansiktet med solskyddsfaktor på våren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =