Search for content, post, videos

Chiapannacotta med blåbär

Vår bloggare Baka Sockerfritt bjuder på en hälsosam pannacotta med len och mjuk smak, gjort på grädde och chiafrö.

Ingredienser
1 Portion

35 gran blåbär
1/2 dl vispgrädde
1/2 msk chiafrön
1 tsk sötströ (eller sötning)

Gör så här:
Mixa samman blåbär och grädde (exempelvis med en stavmixer). Rör ner chiafrö och sötning efter smak med en sked. Låt stå i några timmar eller över natten. Rör om innan servering och servera i exempelvis ett glas.

Marjas bästa tips för att dra ned på sockret i vardagen:

– Jag säger inte att man måste utesluta allt socker (om man inte vill förstås), men att skära ner på denna produkt tror jag att måga bör satsa mer aktivt på. Ibland äter jag själlv en ”vanlig” tårta eller kaka innehållande vitt socker (om jag är sugen), men jag tar sällan mer än en halv bit. Jag kan bli rätt förskräckt över de enorma bitar bakverk som finns idag. Antingen kan man dela med en vän, eller äta resten senare. Det är heller igent fel att lämna. Att äta upp något som är fullt med socker bara för att man ”ska” äta upp, känns rätt dumt. Välj med andra ord det socker du äter med omsorg och lär dig att prioritera!

Har du möjlighet att själv baka rekommenderar jag att välja ett mer hälsosamt recept. Gärna utan det vita raffinerade sockret och utan gluten, Vilka du kan hitta på min hemsida bakasockerfritt.se och här på battre-halsa.se/bakasockerfritt.