Search for content, post, videos

Fira en glutenfri jul

I-år-finns-flera-kokböcker-med-tips-på-glutenfri-mat

Julen och det dignande julbordet närmar sig med stormsteg. Vill du välja glutenfritt i år finns det flera aktuella kokböcker att hämta inspiration ifrån.

Det är en växande trend att välja bort gluten, mjölkprodukter och vitt socker, även om man inte är intolerant eller allergisk. Många upplever att de mår bättre, känner sig piggare och slankare genom att äta ren mat. Tidigare i höst kom Elisabeth Johansson ut med boken Clean Cooking (Bonnier Fakta). Författaren menar på att det är lätt att laga mat utan gluten och mjölkprodukter och dessutom blir det gott och fräscht. Vad sägs till exempel om att börja julafton med en svartvinbärssmoothie med havremjölk, äta en rödbetsburgare med avokado och groddar i mellandagarna och avsluta året med en glutenfri citronmarängpaj?

Glutenfritt med Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersens bok Good Food (Fitnessförlaget) bjuder också på glutenfri inspiration. Utgångspunkten när Kristin bestämde sig för att ändra sin familjs matvanor var ”glutenfritt, fräscht, ekologiskt, mycket grönt och enkelt”. Boken bjuder på inspiration men också tips på rätt råvaror och hur man enkelt kan variera rätterna. Till recepten hör bland annat glutenfria tortillas, quinoamuffins och grönkålschips.

Recept Glutenfitt frukt- & nötbröd

 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt/Jenny Grimsgård

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − nitton =