Search for content, post, videos

Få en energiboost med chokladsmoothie

Recept-på-banan-och-choklad-smoothie

Sugen på något sött till mellanmålet? Stilla sötsuget med en choklad- och banansmoothie på rå kakao och banan full av antioxidanter och magnesium som är både uppiggande, nyttig och förförande god.

Den råa varianten av kakaopulver utvinns med en kallpressmetod vilket gör att pulvret behåller antioxidanter och fettsyror. Den stora mängden antioxidanter som finns i kakao är bra för hjärnan. Enligt en studie kan kakao förbättra minnet och öka blodtillförseln till hjärnan, på kort sikt kan det hjälpa till att öka uppmärksamheten och prestationsförmågan. Kakao innehåller också magnesium som motverkar trötthet. Bananer är även de rika på magnesium men även fibrer, kalium och B6-vitamin. Passa på att använda de bananer som börjar bli väl mogna och lite bruna i skalet. De ger också fin sötma till smoothien.

Choklad- och banansmoothie

Räcker till 1 stor portion

Ingredienser
1 ½-2 dl mjölk (komjölk, havremjölk, mandelmjölk eller sojamjölk)
1 banan
Ca 1-2 tsk rå kakaopulver
Ca 1 tsk vaniljpulver
Ca 1 tsk honung (kan uteslutas)

Gör så här

Skär bananen i lite mindre bitar och lägg i en mixer eller bunke om du använder stavmixer. Tillsätt mjölk, rå kakao, vaniljpulver och honung. Mixa allt och häll upp i ett glas. Eventuellt kan du behöva tillsätta mer mjölk för mer flytande form. Du kan också utesluta honungen om du tycker att det blir för sött.

Tips 1: Toppa gärna smoothien med lite skivad banan, färska bär, chiafrön och riven choklad.
Tips 2: Testa att smaksätt smoothien med andra kryddor som kanel eller kardemumma eller varför inte lite frysta blåbär eller hallon för en fruktigare smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × tre =