Fredag är lika med tacos till middag. Kockarna Niklas Ekstedt och Lisa Lemke bjuder på två fräscha recept på tacos med bland annat mangosalsa, kyckling, avokado och grillad lax som garanterat ger dig sommarkänsla. Laga, ät och njut!
Taco med kyckling, tomat- och mangosalsa
Ingredienser
4 kycklinglår, grillade
2 tomater
½ mango, viktigt att den är mogen
1 knippe koriander
½ rödlök, hackad
1 röd chilifrukt, hackad
3 lime
5 msk creme fraiche
5 msk gräddfil
2 avokador
12 majstortilla 15 x 15 cm (alt vetetortilla)
Salt
Fisherman tacos på grillad lax
Ingredienser
500 g laxsida med skinn
salt och peppar
Marinad
5 lagerblad
½ dl neutral olja
saft och rivet skal av 1 lime
1 dl hackad koriander
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ½ tsk malen spiskummin
3 krm cayennepeppar
Mangosalsa
250 g fryst och tinad mango
1 ½ tomat
ca ½ urkärnad chili
½ dl hackad koriander
rivet skal från 1 lime
1 ½ msk limesaft
salt och peppar