Search for content, post, videos

3 sätt att återfukta huden på naturligt vis

3-sätt-att-återfukta-huden-på-naturligt-vis

Vintertid blir huden extra torr och behöver mer fukt. Ge huden extra skjuts av fukt med enkla medel från ditt eget skafferi.

1. Gör en mask

En hemmagjord ansiktsmask ger fukt, skyddar och gör huden len igen. Du kan göra den på några av de frukter och grönsaker som ofta finns hemma, till exempel avokado, banan eller gurka. Avokado är fullproppat med vitamin C och nyttiga fetter som kan ge huden fukt och näring. Blanda avokado, äggvita från ett ägg, två matskedar havregryn (havregryn lugnar huden och gör den mjuk) och en matsked citronsaft till en krämig konsistens. Applicera på kinder, haka, näsa och panna och låt sitta i 15-20 minuter. Torka bort masken och skölj ansiktet med varmt vatten.

2. Smörj in med olja

Kokosolja funkar inte bara för matlagningen, den kan också rädda din torra vinterhy. Oljan innehåller mineraler och vitaminer, särskilt antioxidanten E-vitamin. Smörj en liten mängd och låt sitta i ca 20 minuter som en fuktmask eller ett tunnare lager under sminket. Kokosoljan kan också användas på torra knogar, nagelband och fungerar även bra som sminkborttagning. Olivolja

3. Ät mat som ger fukt

 

Hyn påverkas även av vad vi äter så se till att få i dig sådant som hjälper till att ge huden fukt. Mandlar till exempel innehåller fuktgivande fetter. Omega-3 fettsyror i lax ger huden fukt och smidighet. Valnötter är även de rika på omega-3, som håller huden fuktig och smidig.

 

Källa: Health.com, Expressen, Apoteket

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sjutton − ett =