Search for content, post, videos

Zucchinipasta med sidfläsk och grönsaksfräs

Zucchinipasta-med-sidfläsk

4 portioner

Ingredienser

1 bit sidfläsk med svål (ca 600 gram)
salt och svartpeppar
Lite chilipulver
2 stora zucchini (välj några som är så raka och tjocka som möjligt)
1 stor röd lök
2 klyftor vitlök
1 stor gul lök
1/2 normalstort blomkålshuvud
salt, svartpeppar
1/2 kryddmått cayennepeppar
1/2 tesked chilipulver
Ett par matskedar smör att steka i

Gör så här

Ta en ugnsfast form. Skär ett rutmönster i svålen på sidfläsket. Lägg ner fläsket i formen med svålsidan neråt. Krydda sidan som är vänd uppåt med salt, svartpeppar och chilipeppar. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Efter det tar du ut fläsket, vänder på det så att svålsidan kommer uppåt och kryddar svålen. Sätt in i ugnen igen i cirka 20 minuter till. Tiden är ungefärlig då det så klart beror på hur tjockt sidfläsket är, så kolla till köttet lite då och då så det inte bränns vid. Genom att tillaga sidfläsket med svålen nedåt först blir svålen mjuk och ätbar och på slutet får den lite fin färg utan att bli hård och oätbar.

Ta en stor stekpanna och lägg i rejält med smör. Pressa i vitlöken. Strimla lökarna grovt och skär blomkålen i mindre bitar. Krydda med salt, svartpeppar, chilipulver och cayennepeppar. Låt fräsa ihop tills grönsakerna blivit mjuka.
Gör zucchinipasta med hjälp av en grönsakssvarv (finns att köpa på internet). Häll över grönsaksfräset i en stor kastrull och blanda i zucchinipastan precis innan servering. Zucchinin ska inte tillagas utan bara blandas väl med övriga grönsaker och bli ljummen. Annars vattnar den sig. När fläsket är klart skär du det i kuber efter rutmönstret i svålen.

Recept av Sophie Cronquist, Ekofilosophie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + elva =