Search for content, post, videos

Trendigt på tallriken

sallad

Vet du inte vad du ska laga till middag? Vi ger dig fem trendiga tips, alltifrån fisksallad från Hawaii och rykande het buljongsoppa till kålsallad från Korea och hälsosamma baljväxter.

1. Ramen

ramen

Rykande het japansk nudelsoppsrätt där de fyra huvudtyperna är shoyu, miso, tonkotsu och shio. Smakerna kan bestå av alger, miso, torkad svamp och fisk. Gott, snabblagat och kan göras relativt billigt.

 

2. Poke bowls

poke_bowl

Hawaiiansk fisksallad serverad i en skål. Rätten består av rå fisk, liknande sashimi, serverat med olika tillbehör. Vanliga inläggningar eller smaksättningar är soja, lök och chili. Traditionellt läggs den kalla fisken över varmt sushiris men idag tillsätts ofta avokado, betor, kimchi och nötter.

 

3. Baljväxter

baljväxter

Närodlat, ekologiskt och nyttigt. Bönor, ärtor och linser är rätt helt enkelt. Nya studier visar att de kan främja viktnedgång och de kan användas till mustiga grytor, pizzabottnar, soppor, gratänger, röror, currys och chilis.

 

4. Grönsaker i fokus

grönsaker

Grönsakerna har på allvar tagit plats på våra tallrikar och spelar allt oftare förstafiolen. Vi hämtar influenser från Asien, Mellanöstern och Sydamerika och köttfri måndag blir till köttfri vecka.

 

5. Fermenterad mat

kimchi

Fermenterad (syrad) mat som t ex kimchi, koreansk kålsallad klassad som en av världens fem mest hälsosamma superfoods, är trendigt. Fermenterad mat sägs även vara bra för tarmsystemet. Avsluta med en kopp kombucha, ett asiatisk hälsote som fått jäsa med socker och mjölksyrakultur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *