Search for content, post, videos

Raw lasagne med krispig vitkålssallad

Raw-food-lasagne

4 portioner

Ingredienser

2 stora zucchini

Röra:
4 dl pumpakärnor
3 dl solroskärnor
1–1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
1 msk citronjuice
en nypa salt

Tomatsås:
4 tomater
12 soltorkade tomater, blötlagda

Topping:
1 stor avokado eller 2 små

Vitkålssallad:
1⁄2 vitkålshuvud
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
två–tre varv med svartpepparkvarnen
en nypa salt

Gör så här

Gör ”lasagneplattor” av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel. Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av. Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern. Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och ”ost”. Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den. Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.

Receptet är hämtat ur Raw food – ett lättare liv på tre veckor av Erica Palmcrantz Aziz, Ica bokförlag, 2012