Search for content, post, videos

Pamela Andersson: “Jag knäckte hjärntumören”

Pamela-Andersson-knäckte-hjärntumören

Vi är många som läst om Pamela Anderssons kamp mot hjärntumören. Nu berättar journalisten och chefredaktören om det lyckliga beskedet – cancertumören är helt borta.

Pamela Andersson har i en rad intervjuer, bland annat för Bättre Hälsas läsare, berättat om sin resa och kamp mot den svåra hjärntumören. Med sina rötter i sportvärlden bestämde hon sig för att ge cancern en match genom att bygga upp sin kropp innan operationen. Fokus på träning och motion har hela tiden varit en viktig del för Pamela, inte minst har den varit av stor betydelse för hennes mentala styrka.

Tumören stannade av men hela tiden har det funnits en rädsla för att tumören skulle väckas till liv igen, en tumör som läkarna sade skulle vara omöjlig att få bort. Men nyligen gick Pamela ut med lyckobeskedet från sin läkare om att hjärntumören äntligen är försvunnen.

“Jag vet inte riktigt var jag ska börja så jag går bara rakt på: JAG GJORDE DET! JAG KNÄCKTE TUMÖREN!” skriver Pamela Andersson i sin blogg. Och det var hennes träning, livsstilsförändring, positiva tänkande och vilja att kämpa och träna hjärnan som gjorde det, berättar hennes läkare.

Risken för en tumör kommer tillbaka finns förvisso, skriver hon vidare, men det är i sådant fall en ny tumör. Den gamla finns inte mera.

Pamela har skrivit en bok om sin resa, Jag ska inte dö idag, och är även ambassadör för Cancerfonden.

Läs vår intervju med Pamela Andersson: “Jag vill vara beredd på framtiden”

Foto: Andrea Björsell/Cancerfonden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 14 =