Search for content, post, videos

Halstrad lax med varm savojkålssallad och ris

En god lax med asiatiska smaker!

4 Portioner
Ingredienser

600 g laxfilé, skinn- och benfri
2 msk smör eller olja, t ex olivolja, rapsolja eller kallpressad rapsolja
500 g savojkål
2–3 vitlöksklyftor
80 g cashewnötter
2 msk smör eller olja
1 1/2 dl teriyakisås
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Jasminris
Ev inlagd ingefära


 

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på paketet. Skölj och strimla savojkålen grovt. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka nötterna. Hetta upp en stor panna med smör el olja och fräs savojkål och vitlök i ca 3 min. Häll på teriyakisåsen och låt koka ihop i ca 2 min. Strö över nötterna. Skär laxen i 4 bitar. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek laxen på hög värme i 3–4 min på varje sida. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med ris, den varma kålsalladen och gärna inlagd ingefära.