Search for content, post, videos

Gastrohotell, årets vinupplevelse och årets konditori finns i Växjö

Det är den prisbelönta restaurangen PM & Vänner som byggt till ett hotell med stram, småländsk elegans som komplement till övriga verksamheter. Det är fortfarande maten och drycken som är kärnan – helt enkelt en restaurang med hotell i stället för tvärt om. Vinkällaren och bageriet är också värda en resa för sig!

När PM & Vänner Hotel öppnat den 30 april inleddes en ny typ av hotellkultur i Skandinavien. Med sin prisbelönta gastronomi som grund har man byggt ett hotell där mat, dryck och design står i centrum. Man kallar det helt enkelt gastrohotell. Inspiration när det gäller inredning och atmosfär har man hämtat från de ledande designhotellen som exempelvis Das Stue i Berlin, Mercer i New York och Omm i Barcelona.
PM Hotell blir ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & Vänner har gällande mat, service och vinkällare. Hotellet skall spegla PM:s filosofi som bygger på hörnstenarna Skog, Äng & Sjö, d v s en tydlig småländsk profil vad gäller såväl råvaror som kommunikation.

PM & Vänner utsågs nyligen till Sveriges femte bästa restaurang av ”Livets Goda” samtidigt som restaurangens sommelier, Ruben Sanz Ramiro, tillsammans med Fredrik Horn från Frantzén (tidigare för övrigt sommelier på PM & Vänner) utsågs till årets ”Livets Goda Sommelier 2014”.
Vinkällaren, eller arkivet, som ibland kallar den är en av de bästa i norra Europa med över 3000 olika viner i samlingen.

Förutom restaurang fine dining finns en gemytlig Bistro i gatuplanet och baren TAK som specialiserar sig på drinkar med småländsk touch. En bit uppför Storgatan ligger så PM Bröd & Sovel som nu blev utsett som Årets Konditori enligt White Guide.

Mer information: www.pmrestauranger.se/sv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × fem =