Search for content, post, videos

Butternutpumpasoppa med rostade pumakärnor

Recept på butternutpumpasoppa

4 portioner

Ingredienser

1 butternutpumpa
½ liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk pumpakärnor, från pumpan
Olivolja
4 msk riven parmesanost
Oraffinerat salt
Svartpeppar

Gör så här

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna (spara 2 msk till topping). Baka i 30 minuter tills insidan är mjuk.
  • Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Smaksätt med lite salt och peppar. Skopa ur fruktköttet och mixa med buljongen i en kastrull.
  • Rosta pumpakärnorna i en stekpanna.
  • Häll upp soppan i en djup tallrik. Häll på droppar av olivolja, riven parmesanost och rostade pumpakärnor.

Receptet här hämtat ur ”Sockerdetox” av Filippa Salomonsson (Bonnier Fakta)

Foto Ulrika Pousette