Marja Folcke bjuder på en riktigt god och glutenfri kaka med banan och blåbär!
10 portioner
Ingredienser
3 ägg
200 g mogen banan
100 g blåbär
90 g smör
2 dl mandelmjöl
3/4 dl riven kokos
½ dl sötströ
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 ½ dl vispgrädde
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175. Smält smöret. Vispa äggen pösigt och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt mosad banan, äggvispet och smöret. Blanda till en smet. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt. Smöra och mjöla en 24-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 min. Låt svalna. Vispa grädden. När grädden nästan är klar tillsätter du sötning, vanilj och äggula och vispar lite till. Bred eller spritsa grädden på kakan.
Recept av Marja Folcke, Baka Sockerfritt
Ett riktigt superbär
Blåbär är fullproppade med en rad nyttigheter som antioxidanter, B- och E-vitamin och framför allt C-vitamin.