En härlig blandning mellan havregrynsgröt och bärpaj. Genom att göra gröten i en pajform känns den så mycket lyxigare och passar perfekt till helgfrukosten eller brunch att bjuda vännerna på.
4-6 portioner
Ingredienser
4 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk flingsalt
3 ägg
4 dl mandelmjölk
3 dl blåbär
2 dl skivad rabarber
1 msk honung
2 tsk kallpressad kokosolja till formen
Topping: blåbär, rabarber, honung och valfria frön
Till servering: mandelmjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en ugnsform, ca 23 cm i diameter, med kokosolja. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i formen. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen i formen, toppa med blåbär, skivad rabarber, valfria frön (jag brukar ta solroskärnor och pumpafrön) och lite honung. Grädda i mitten av ugnen i 30–35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med kall mandelmjölk.
Receptet är hämtat ur boken En god morgon: Härliga frukostar för en bra start av Anja Forsnor, Norstedts, 2016.