Raw food-experten och kokboksförfattaren Erica Palmcrantz Aziz bjuder oss på 2 goda och sockerfria godisrecept.
Ljuvliga tryfflar med touch av pepparmynta!
cirka 10 st
Ingredienser
- 25 urkärnade dadlar (använder du medjool dadlar räcker med 13 st)
- 2 msk kokosolja, mjuk
- 2-4 droppar pepparmynta olja
- 2 msk + 1 msk raw kakaopulver
Gör så här
Kör dadlarna i matberedaren. Tillsätt 2 msk raw kakaopulver samt kokosoljan. Forma till tryfflar eller bollar och rulla i 1 msk kakaopulver. Förvara i kylen.
Mullbär och Mandel – Raw food ischoklad
”Ischoklad hör julen till men då ska den vara baserad på välgörande kokosolja och schysst kokossocker. En ischoklad som älskas av både stora och små!”
cirka 10 bitar eller 20 små formar
Ingredienser
- 1 dl kokosolja, flytande
- 1 dl mandlar, hackade
- ½ dl kokossocker
- 1 dl mullbär
- ½ tsk kanel
- ½ dl raw kakaopulver
- En nypa flingsalt
Gör så här
Gör kokosolja flytande i ett vattenbad. Hacka mandlar och bland i en skål med samtliga ingredienser förutom kokosoljan. Rör ned kokosoljan. Häll upp i en form eller i små formar. Ställ i kylen i cirka en timma och förvara där. Servera direkt från kylen.