Ingredienser
1 förpackning tzayspett (finns att köpa djupfrysta)
1 gul lök
1 msk kokosfett
½ dl jordnötssmör
2 ½ dl kokosmjölk
2 msk sweet chilisås
2 msk soja
2 mogna avokados
2-3 msk citronsaft
½ dl vatten
1 vitlöksklyfta
½-1 tsk dragon
Örtsalt
Gör så här
Grilla tzayspetten. Hacka lök och fräs den mjuk på svag värme i kokosfett. Rör ner jordnötssmör, kokosmjölk och sweet chilisås. Smaka av med soja. Låt sjuda några minuter. Gröp fruktköttet ur avokadorna. Mixa dem med citronsaft och vatten till en slät sås. Smaka av med 1 pressad vitlöksklyfta, söndersmulad dragon och örtsalt. Servera de grillade tzayspetten med jordnötsås, avokadosås, kokt nakenhavre och en sallad på apelsin, kiwi, granatäpple, rödlök och gröna blad.
Receptet kommer från Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist, Ica Bokförlag, 2013.