Lasagne är en riktig favorit hos många. Här kommer 4 recept på lite nyttigare varianter av denna italienska klassiker.
Vem älskar inte en krämig och god lasagne, särskilt värmande och mättande så här i vintertider. Vi på Bättre Hälsa-redaktionen har letat fram några recept på lite mer hälsosam lasagne som är minst lika god. Perfekt inspiration inför helgens middag!
Som en klassisk variant men gjord på fullkornspasta och smaksatt med cottage cheese och oliver.
♣ Raw lasagne av Erica Palmcrantz Aziz
En supernyttig rå variant som dessutom inte kräver någon tillagning. Lasagneplattorna görs på zucchini istället för pasta.
♣ Spenatlasagne med keso och morötter av Ät mer vegetariskt
Vegetarisk lasagne där spenat och morot står i fokus.
♣ Glutenfri vegansk lasagne från Mitt Gröna Kök
Gjord på zucchini, tomatsås med svarta bönor och en cashew cream cheese. Innehåller varken pasta, mjölk eller ost.
Visste du att…
… lasagne har sitt ursprung i Bologna, Italien.
… ordet ”lasagne” kommer från grekiskans ”lasanon” och är namnet på den form som rätten lagas i.
… den 29 juli är lasagnens dag.
… de tidigaste recepten på lasagne som man känner till är från 1200-talet.