5 nyttiga recept
- 01
01
-
02
-
03
-
04
4 portioner. Tid 25 min (plus 2 tim kylning) 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen 1 msk sesamfrön 1 msk flingsalt 1 gulbeta ½ lime, pressad saft salt 1 stor avokado 30 g småbladig salladsmix 2 dl gröna sojabönor, tinade frysta 1 dl gari (inlagd ingefära) Dressing 2 msk japansk soja 1 […]
Artiklar om hälsosam Mat & Dryck

Kocken och bloggaren Birgitta Höglund vill inspirera andra till att laga både god och näringsriktig mat i vardagen. Att äta

Redan för 40 000 år sedan växte det vilda oliver i Sahara, berättar Bengt W Johansson, hjärtspecialist och tidigare överläkare

Det finns tretton, som man idag känner till, livsnödvändiga vitaminer. Dessa måste vi få i oss regelbundet eftersom våra kroppar

Redan på 1950-talet kunde man se att maten som befolkningen åt i länderna runt Medelhavet ledde till bättre hälsa och

Raw food-experten och kokboksförfattaren Erica Palmcrantz Aziz bjuder oss på 2 goda och sockerfria godisrecept. Ljuvliga tryfflar med touch av

Att det är viktigt att idrottare äter bra mat är det knappast någon som ifrågasätter, men få satsar så mycket

Under julen är det lätt få i sig en hel del socker när både godis, efterrätter och julmust slinker ner.

Bjud på en smarrig sallad till sommarfesten! Vi tipsar om goda salladsingredienser och inspirerande recept. Den här salladen med

Frysta bär misstänks ha orsakat utbrott av hepatit A i bland annat Sverige. Innan du äter dem bör de därför kokas. Läs mer
Nyttigt, gott och enkelt att laga. Inspireras av ett gott fiskrecept från Leif Mannerström som passar till både vardag och

Såväl vegetarisk som vegansk kost blir allt mer populärt. Men vad äter man som vegetarian och vegan egentligen? Vi reder

Hur kan man med kostens hjälp bygga upp och öka livskraften? Det berättar näringsterapeuten, personliga tränaren och coachen Johanna Bjurström om i

Till skillnad från de flesta av sina konkurrenter har skidskytten Björn Ferry valt att minska mängden kolhydrater i sin kost.

Intresset för grön och hälsosam mat blir allt större och fler av oss tänker både på vad vi stoppar i

Att äta ute kan ibland vara knepigt om man vill tänka på hälsan. Lina Åhlén tipsar dig om hälsosmarta val

Ingen generation barn har ätit så mycket socker som dagens. I sin bok ”Det sötaste vi har” granskar Ann Fernholm,

Ny forskning bekräftar att medelhavskosten har en positiv effekt på minnet. En ny genomgång av sammanlagt 18 tidigare studier av den till

Dags att glömma kexchokladen eller smörgåsen till mellis. Raw food kocken och kokboksförfattaren Erica Palmcrantz Aziz vill inspirera dig till snabba OCH

Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den populära bloggen foodpharmacy.se om tarmfloror och antiinflammatorisk mat. De är även bokaktuella