Yoghurtsåser passar perfekt till sommarens luncher och grillmiddagar. Enkla att svänga ihop och kan smaksättas på en mängd olika sätt. Prova Tina Nordströms yoghurtsås med fänkål, ingefära och granatäpple!
4 portioner
Ingredienser
3 dl tjock yoghurt
1 fänkål
1 granatäpple
1 knippe rädisor
ca 3 cm riven färsk ingefära
svartpeppar
flingsalt
2 msk olivolja
Gör så här
Skeda upp yoghurten på en tallrik. Ansa och riv fänkålen grovt på rivjärn. Skiva rädisorna och kärna ur granatäpplet. Fördela fänkål, rädisor och granatäppelkärnor på yoghurten. Toppa med riven färsk ingefära och avsluta med att ringla över olivolja. Till sist svartpeppar och flingsalt. Servera till exempel grillad makrill.
Receptet är hämtat ur Tinas Sommar av Tina Nordström, Bonnier Fakta, 2015.
Foto: Charlie Drevstam