Search for content, post, videos

Chokladfluff

 

Efter jul och nyår kan det hända att det har blivit lite för mycket av det goda (milt sagt). Då kan det vara trevligt och fräscht med något lite mer lätt och inte så mastigt att mumsa på! Typ som chokladfluff rikt på protein. Den är inte bara lätt i sitt innehåller utan också lätt att göra! Basen i chokladfluffen är vispade äggvitor som smaksätts med kakao och sötning (samt gärna vanilj för en rundare/mjukare smak). Relativt lite ingredienser räcker till en rätt stor skål! Extra lyxigt blir det att toppa fluffet med grovhackad choklad eller bär!

 

Chokladfluff, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 

 

Lätt chokladfluff – 1 portion

2 äggvitor
2 tsk sockerersättning
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Vispa äggvitor pösigt med elvisp och blanda till sist ner de resterande ingredienserna. Servera genast och toppa gärna med grovhackad choklad och/eller bär.

 

Chokladfluff, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

SparaSpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sexton + arton =