Search for content, post, videos

Chocolate peanut butter bites

I mitten av september fyllde en mycket nära vän till mig 29 år. Som en del av en present tycker jag att det är roligt att ge bort något hembakat och hälsosamt, och det brukar alltid vara uppskattat av mottagaren! Denna gång gjorde jag något så fantastiskt smarrigt som chokladgodis med jordnötssmör. Eller som jag väljer att här kalla dom “Chocolate peanut butter bites”.

Om jag ska vara helt ärlig var det inte alls meningen att det skulle bli den är typen av godis. Dock blev konsistensen till en början misslyckat, så jag valde att blanda ihop allt och göra något helt annat. Och vilken tur det! För det blev ruskigt lyckat! Och dessutom hur lättbakat som helst.

Jag valde att toppa mina chokladjordnötsgodisar med hackad choklad och nötter..

 

Chocolate peanut butter bites – ca 15 bitar

80 gram mörk choklad, utan tillset socker
80 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
1 dl jordnötssmör, osötad och salt
1 ½ msk sötningsströ

Smält choklad försiktigt (eventuellt med en klick olja) och rör ner jordnötssmör och sötning tills allt blandats. Fördela i en klädd brödform (ca 1,5 liter) och toppa med exempelvis salta jordnötter och hackad choklad. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar.

 

Spara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − åtta =