Search for content, post, videos

Mikrokladdkaka

 

Om ni som jag tycker om att äta efterrätt, eller något riktigt gott “kvällis”, rekommenderar jag mikrokladdkaka. Alltså kladdkaka som smidit gräddas i mikron. Gott, snabbgjort och hälsosamt! Kladdkakan är utan mejeriprodukter men gör sig ändå bäst med någon form av grädde (den som vill väljer ett mejerifritt alternativ).

I denna sorts kladdkaka använder jag främst smält choklad (utan tillsatt socker) för att få till chokladsmaken, men  den som önskar tillsätter lite kakao för kraftigare chokladsmak (jag tipsar alltid om att smaka av smeten!). Min mikrokladdkaka innehåller även banan, vilket jag tycker är toppen i “muggkakor” och gör dom extra saftiga. Plus att det också är gott och bidrar med sötma.

 

 

Mikrokladdkaka – 1 portion

1 ägg
½ banan (ca 50 gram)
ca 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk mandelmjöl

Inget måste men rekommenderas:
½ – 1 msk sötningsströ (eller annan sötning)

Smält choklden. mixa samman detta med övriga ingredienser. Häll smeten i en portionsform/mugg. Värm i mikro i ca 1 – 1 ½ minut. Serveras ljumen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tjugo − 5 =