Search for content, post, videos

Hallonmuffins med mandel

 

Åhh, vad dessa muffins är goda! Jag tycker att de klår “vanliga” muffins. Muffinsen har en mild vaniljsmak och är generöst fyllda med hallon. Jag använder frysta hallon som fått tina och som jag dessutom blandar med lite sötning (blir lätt lite för surt/syrligt för min smak annars). Konsistensen på muffinsen ska vara kladdiga, medan toppen blir en aningens sprött. Mumsigt värre! Ni måste testa!

 

 

Hallonmuffins med mandel – 6 till 8 stycken

80 gram hallon
50 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde/mellangrädde
3 msk sötningsströ
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

 

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och grädde. Häll i smöret och rör om. Blanda gärna hallonen med lite extra sötning (1-2 tsk) och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × två =