Search for content, post, videos

Nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak

 

Under helgens luciafika bjöd jag på en himlans massa bakverk. Ett av dessa bakverk var mina lättgjorda nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak. Hur smidigt som helst att svänga ihop när man har kort om tid! Dessutom går det att anpassa till den nöt/mandel man tycker passar bäst. Jag gjorde faktiskt hälften av bollarna med kakao, för att få dom med chokladsmak. Ett tips om man vill bjuda på fler valmöjligheter på fikabordet, med med minimal insats.

 

Nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak

 

Nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak – 8 stycken

100 gram nötter (cashewnötter/valnötter)
100 gram färska dadlar, urkärnade
2 msk riven kokos
2 krm pepparkakskrydda
ev. 1 msk kakao
Mixa nötter med en stavmixer (det behöver inte vara helt finmalet). Blanda detta med färska dadlar (jag mosar ner dadlarna för hand). Ha även i riven kokos, pepparkakskrydda och eventuell kakao. Rulla degen till bollar.

Nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak
Nöt- och fruktbollar med pepparkakssmak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sju + ett =