Search for content, post, videos

Mejerifri smoothie med chiafrön

 

Efter midsommarens bravader är det kanske skönt att lägga matlagning åt sidan och helt enkelt göra en fräsch och otroligt god smoothie! Kan vara skönt om allt för mycket tung mat har förtärts under de senaset dagarna. Den här mejerifria smoothien är gjord på läskande kokosvatten, banan, frysta bär, chiafrön och steviadroppar (sötningen kan uteslutas om du inte vill söta). Den fick tummen upp av både min man och mig själv, och är absolut något jag varm kan rekommendera att svalka sig med under sommaren!

Mejerifri smoothie med chiafrön – 2 portioner

3 dl kokosvatten
1 banan
150 gram frysta hallon och blåbär (gärna svenska hallon)
1 msk chiafrön
10 steviadroppar

Mixa samman alla ingredienser, servera och njut!

1 comment

  • Chiafron bindar i princip vilken vatska som helst. Har sjalv testat med olika kokosmjolk och tror att konsistensen blir lite mer flytande om du tar mjolk. Du kan ju testa med lite mer fro eller mindre vatska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

två × 1 =