Search for content, post, videos

Mejerifri chokladkaka

 

Åh, vad jag tyckte om denna chokladkaka som jag har gjort med kokosmjölk! Och jag tycker dessutom bilderna blev inbjudande. Jag fortsätter att bygga på min mejerifria receptbas på www.bakasockerfritt.se (det är i skrivande stund 69 andra recept här) och anser att denna skapelse vara mer än väl värd att kvala in här. Det är just kokosmjölk jag använt som vätska här, vilket passar utmärkt i kombination med chokladsmaken. Kokosmjölk och kokosgrädde är något jag börjat använda mig allt mer utav när jag bakar, och det kommer jag fortsätta med!

Mejerifri chokladkaka med kokosmjölk

1 ägg
½ dl kokosmjölk
1 dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 – 1 ½ msk kakao
1 ½ – 2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör därefter ner ägg och kokosmjölk. Fördela smeten i en smord och ”bröad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × ett =