Search for content, post, videos

Energibollar med hasselnötter

 

Jag tycker mycket om att göra snabbgjorda “bollar”, oavsett om det är hälsosamma chokladbollar eller nöt- och fruktbollar. De passar så bra att äta exempelvis under kvällen eller framför datorn på jobbet då jag börjar bli lite småhungrig. Denna gång gjorde jag en slags nöt- och fruktboll med hasselnötter, kokos och smaksatt med choklad. Jag använde mig utav lite carob (har en förpackning hemma), som jag blandade med kakao. Det går bra att enbart ta kakao efter smak.

 

Energibollar med hasselnötter – 5 stycken

50 gram färska dadlar
25 gram rostade hasselnötter utan skal
2 msk riven kokos
2 tsk carob/kakao
1 tsk kakao
5 gram kokosolja
Mixa eller mortla hasselnötterna. Blanda ihop alla ingredienser till en chokladbollssmet. Tillsätt mer olja för en mjukare konsistens. Rulla bollar och dekorera gärna med carob, kakao eller kokos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 11 =