Search for content, post, videos

Pajbakelser med hallon

Det är tyvärr inte så ofta jag bakar paj, men oj så gott det är! I det här receptet har jag gjort en hallonpaj, fast i portionsfomat. Väldigt söta, och praktiskt att ha i så små format! Jag använde mig här utav aluminiumformar i samma storlek som en muffinsform/mazarinform (runda). Jag gjorde så att jag uttnyttjade en del av pajdegen även till det jag smulade över hallonen. Smidigt att slippa göra en helt ny deg från grunden.

Pajbakelser med hallon – 4 stycken

Pajdeg:
25 gram smör
2/3 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram hallon
1 tsk sötströ
½ tsk pofiber

Extra topping:
10 gram hackade nötter (jag använder hasselnötter utan skal)
1 msk riven kokos
½ krm kanel
extra sötning

Pajdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen, och blanda med rumsvarmt smör. Tryck ut 2/3-delar av degen i botten av fyra aluminiumformar av muffinsstorlek.

Fyllning
Blanda hallon med sötströ och pofiber. Fördela dessa på pajbottnen.

Toppning
Blanda 1/3-del av degen med hackade nötter, riven kokos, kanel och extra sötning. Strö över detta på hallonen.

Värm de små pajerna mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett × tre =