Search for content, post, videos

Lyxig mikrokladdkaka

Idag vill jag tipsa er om något lättgjort och snabbt som samtidigt är fantastiskt gott! Det handlar om en liten portionskladdkaka som görs i mikrovågsugn. Perfekt om man som jag är en riktig chokladälskare. Jag äter min kladdkaka med bär och en klick mascarpone eller grädde!

 

Lyxig mikrokladdkaka

10 gram smör
25 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ägg
2 msk vispgrädde
1 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver

Smält smör och choklad (i mikrovågsugn) och blanda därefter med resterande ingredienser. Fördela chokladsmeten i en liten mikrovågsugnstålig form, och värm i mikron på full effekt under ca 45 sekunder. Lägg gärna på en liten chokladbit och servera med grädde och bär!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sex − fem =