Search for content, post, videos

Kanelkanderade pecannötter

Ett av världens godaste fredagssnack måste vara dessa kanelkanderade pecannötter! Originalreceptet kommer från kokboken Mingelmat. Jag har dock använt agavesirap istället för honung, men det gör man precis som man vill! Smakerna är perfekta tillsammans, och det är ett hälsosamt alternativ jämfört med exempelvis chips eller lösgodis. Om agavesirp eller flytande honung används, brukar jag inte värma detta i en kastrull, utan blandar i en skål för att sedan fördela ut allt på en plåt.

 

Kanelkanderade pecannötter

100 gram pecannötter
2-3 msk agavesirap/honung
2 krm kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötter, honung och kanel i en kastrull. Värm tills honungen blivit lättflytande och allt är blandat. Fördela nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 5-6 minuter tills nötterna tagit färg. Håll noga koll på nötterna så de inte blir brända (lätt hänt annars)!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 17 =