Search for content, post, videos

No bake strawberry cake

Har jag rätt om jag gissar på att några av er är rejält sugna på ett raw recept? Då hoppas jag ni blir glada över detta recept på en “no bake”- kaka med jordgubbssmak! Om jag ska vara ärlig blir jag inte klok på om riven kokos är raw, eller inte. Är det någon som vet? Annars är det bara att byta ur riven kokos mot mer sötmandlar. Först har jag en neutral botten, som smakar gott av färska dadlar. Därfter gör jag en slags topping utav frysta jordgubbar. Det hela ska förvaras i frysen, då den ska vara kall. I rumstemperatur blir fyllningen/toppingen lätt lite lös.

 

No bake strawberry cake (frozen) – 8 stycken

Botten:
80 gram färska dadlar
60 gram sötmandlar
2 msk riven kokos
1/2-1 tsk kokosmjöl

Jordgubbsfyllning:
150 gram jordgubbar, frysta
70 gram färska dadlar
40 gram mandlar
ev. 2 tsk kokosmjöl
 

Botten
Mixa ihop ingredienserna med en mixer. Fördela degen i botten av små aluminiumformar.

Jordubbsfyllning
Mixa samman alla ingredienser, och tillsätt gärna kokosmjöl om fyllningen blir för lös. Fördela fyllningen ovanpå bottnarna. Låt stelna och förvara i frysen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sjutton + sex =