Search for content, post, videos

Sockerfria Dammsugare

Jag har alltid älskat bakverket dammsugare. Men eftersom jag under många år tillbaka undvikt att äta socker, var det ett bra tag sedan jag åt en sådan sist. Nu har jag äntligen tagit tag i saken, och gjort min egen variant! Det var sannerligen inte en sekund försent. Resultatet blev underbart goda dammsugare, som jag bjudit säkert tio av mina vänner på, vilka alla har kommit med höga betyg. Godare än de vanliga, är nog den mest förekommande kommentaren. Här nedan delar jag med mig utav receptet!

 

Dammsugare med dadlar – 8 stycken

Chokalddegen:
80 gram dadlar
½ dl mandelmjöl/hasselnötsmjöl
½ dl riven kokos
1 msk kakao
2 krm arraksarom
ev. 20 gram smör
ev. 1 msk kaffe eller vatten

Mandelmassa:
2 ½ msk äggvita
2 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
2 1/2 msk sötströ

Dekoration:
50 gram choklad

Chokladdegen
Blanda alla ingredienser till degen och forma sex små längder utav den. Tillsätt vatten/mer kaffe om du vill ha en lösare smet. Tänkt på att degen stelnar vid kyla, så låt gärna degen stå kallt ett tag

Mandelmassa
Blanda ingredienserna till mandelmassan, låt stå kallt i ca 10 minuter. Lägg därefter degen mellan två bitar bakplåtspapper och kavla ut till en avlång fyrkant, ta bort det översta pappret. Klä försiktigt de små chokladlängderna med massan. Hjälp gärna till med bakplåtspappret mandelmassan är utkavlad på, då massan kan gå sönder om du med fingrarna drar upp massan på längderna.

Smält chokladen och doppa/häll chokladen på dammsugarnas kanter! Låt stelna.

 

DSC_4845 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tjugo − 19 =