Search for content, post, videos

Solrosbröd

Många som minskar ner på kolhydraterna saknar ett bra, gott och hälsosamt bröd. Själv har jag gjort min egna formbrödsliknande skapelse, gjord på bland annat solrosfrön och keso. Jag äter mina skivor av detta bröd med smör och osta på! Grädden kan givetvis bytas ut mot exempelvis mjölk eller kokosmjölk. Jag använder mig utav en jättesöt liten brödform, eftersom vi bara är två personer i detta hushåll.

Ingredienser

 • 2 ägg
 • 60 gram keso
 • 1 msk olja
 • 3 msk grädde
 • 3 msk solrosfrön
 • ½ dl mandelmjöl
 • 2 ½ msk pofiber
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1 tsk fiberhusk
 • ca 2 krm brödkrydda
 • 2 krm salt
 • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg solrosfrö, ägg och keso i en skål och mixa.
 2. Tillsätt övriga ingredienser och låt svälla i ca 10 minuter.
 3. Smöra och böra (med nötmjöl eller pofiber) en liten brödform (ca 10X20 cm) och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett × 1 =